אודותינו

הפרויקט הלאומי מקדם את שילובם המלא והמוצלח של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית

הפרויקט הלאומי מחבר בין הקהילה האתיופית בישראל לבין תומכים בארץ ובעולם

הפרויקט הלאומי נוסד בעקבות החלטת ממשלת ישראל ב-2001 כיוזמה משותפת של תורמים מרחבי העולם והקהילה האתיופית בישראל במטרה לתת מענה לחסמים לשילובם המלא ומוצלח של עולי אתיופיה וילדיהם בחברה הישראלית.

. הפרויקט הלאומי מחויב לשיפור מעמדם הכלכלי-חברתי של יוצאי אתיופיה ופועל להעצמה ולמיצוי מלוא הפוטנציאל של כל אחד מחברי הקהילה.

שותפות מלאה

יוצאי אתיופיה נמצאים בעמדות מפתח ומובילים את מגוון הפעילויות של הפרויקט הלאומי

בקרה והערכה

הפרויקט הלאומי מבצע הערכות חיצוניות לתוכניותיו על מנת לשפר את המענה באופן מתמיד.

ראייה הוליסטית

הפרויקט מספק מענה יסודי ורב-תחומי למגוון הצרכים של חברי הקהילה

מענה לצרכי הקהילה

על בסיס סקר מקיף של הצרכים והתוכניות הקיימות עבור בני הקהילה ולאחר תהליך חשיבה ממושך, הוחלט למקד את פעילות הפרויקט בנוער בגילאים 13-18 ובהוריהם. בשנת 2004, הפרויקט הלאומי השיק יוזמה מקיפה למתן הזדמנויות איכותיות עבור יוצאי אתיופיה בישראל. תוכניות הפרויקט כוללות תגבור לימודי הוליסטי וסדנאות העצמה עבור הורים ומנהיגים קהילתיים. תוכנית הדגל של הפרויקט הינה ספייס תגבור לימודי והעצמה קהילתית.

יוזמה ייחודית

הפרויקט הלאומי הינה שותפות הכוללת את הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, נציגות הארגונים של קהילת אתיופיה בישראל, הסוכנות היהודית, ג'וינט ישראל, וקרן היסוד-המגבית המאוחדת לישראל. הפרויקט פועל בשותפות מלאה עם משלת ישראל והקהילה האתיופית בישראל בעיצוב, יישום והערכת תוכניותיו הן ברמה המקומית והן ברמה הלאומית. כיום הפרויקט פועל ב-15 רשויות מקומיות בישראל,