עפולה

הזדמנויות לסיוע:

*סכום
*מטבע
*תדירות

האתגר

ממוקמת בצפון ישראל, הכינוי של עפולה הינו "בירת עמק יזרעאל". העיר ידועה בזכות הפלאפל הטעים שלה, אשר מושך מטיילים ומקומיים. בעפולה ישנם כ - 54,250 תושבים כאשר 3,900 מהם הינם יוצאי אתיופיה (הלמ"ס 2021).

הקשיים של הקהילה האתיופית - ישראלית בעפולה הם כדלהלן:

* שליש מבתי האב מתמודדים עם מספר קשיים בשל מצב סוציו אקונומי נמוך.למשפחות חד הוריות אין אפשרות לעזור לילדיהם עם שיעורי הבית. הילדים נשארים ללא כל מערכת תמיכה בבית אשר פוגמת בהישגים אקדמיים.

* שיעורי האלימות במשפחה הינם גבוהים באופן לא פרופורציונאלי בקרב הקהילה האתיופית. את מרבית מקרי האלימות הביתית ניתן לשייך לחוסר הבנה חברתית או לשונית בין ההורים לילדים.

* .שיעור האבטלה בקרב האתיופים ישראלים בגילאי 18-64 הינו גבוה בהרבה מהממוצע הארצי: 52% גברים ו - 68% עבור נשים         


המענה שלנו

הפרויקט הלאומי התחיל את פעילותו בעיר לפני כ-6 שנים. וכיום התכנית פועלת בארבעה מוסדות לימוד שהקריטריון להשתתפותם בתכנית הוא ריכוז גבוה של יוצאי העדה האתיופית.

 מטרת הפרויקט היא לעלות את ההישגים הלימודיים של התלמידים תוך כדי הגברת תחושת המסוגלות. העצמה אישית וקהילתית, חיזוק הביטחון העצמי והחברתי של התלמידים, פעילויות העשרה. מניעת נשירה של תלמידים ממוסדות חינוך, מניעת נסיגה בלימודים או ירידה להקבצות/יח"ל נמוכות יותר. שאיפה לקידום תלמידים להקבצות גבוהות יותר. פתיחת קבוצות מצוינות. עליה במספר התלמידים הזכאים לתעודת בגרות תוך שאיפה לתעודת בגרות איכותית. הרחבת היכרות תלמידים ומורים שאינם בני העדה את התרבות האתיופית. עידוד ההורים למעורבות גדולה יותר בבית הספר.

הפעלת מועדוני נוער הינו פן נוסף של העשייה שלנו. מרכז הנוער מספק מקום נוח לשעות הפנאי אשר מעניק מענה ייחודי איכותי ומשמעותי לבני הנוער ותורם רבות לגיבוש הקהילה. מרכז הנוער מהווה מסגרת בה מקבלים בני הנוער טיפול בצרכים שוטפים ומידיים למניעת שוטטות וונדליזם ולקבלת העשרה וחשיפה לפעילויות מגוונות.

 רשימת התיכונים בה אנו פועלים : חט"ב אורן, חט"ב אלון, חט"ע אורט, אולפנה צביה

 אוכלוסיית היעד היא  כיתות ז'-י"ב.

 משתתפים בתוכנית התגבור הלימודי בעפולה כ 179 תלמידים