טירת כרמל

הזדמנויות לסיוע:

*סכום
*מטבע
*תדירות

האתגר

הצלחתו של הנער והנערה בתחום הלימודים איננה תלויה רק בו. קיימים גורמים נוספים המשפיעים באופן ישיר על הישגיו הלימודיים. כגון: השכלת ההורים, גודל המשפחה, הון תרבותי, קשר עם הורים, רקע תרבותי וחברתי ,רמה סוציואקונומית, סביבה לימודית וכדומה.  הקהילה האתיופית בישראל, בדומה לעליות קודמות, ניצבת מול אתגרים חברתיים זהים הנובעים מקליטה והגירה לחברה הישראלית. המעבר מחברה כפרית בעלת תרבות מסורתית לחברה מודרנית בעלת ערכים עירוניים איננה קלה.

ובסקר צרכי אוכלוסייה שנערכו לאחרונה עולה כי האוכלוסייה האתיופית בישראל מתמודדת עם קשי קליטה רבים: ביניהם, אחוזי אבטלה גבוהים בקרב ראשי אב, חוסר יכולת של הורים לשלוח את ילדיהם למסגרות איכותיות, קושי של הורים להעניק לילדיהם תמיכה לימודית, קשיי שפה, מעורבות נמוכה של הורים בחינוך ילדיהם, נשירה סמויה וגלויה של תלמידים ותלמידות ממערכת החינוך, שוטטות של צעירים ברחובות וחוסר מעש של נערים ונערות .

חסרים אלו מציבים את הנער והנערה במצב שונה מחבריהם. ומקטין את הסיכוי של הנער והנערה להגיע להישגים גבוהים בלימודים .

לנוכח מצב זה, הפרויקט הלאומי לקהילה האתיופית בישראל מפעיל תכניות לימודיות אשר שואפות לשפר את הישגיהם הלימודיים של בני נוער יוצאי אתיופיה בארץ. לצמצם את הפער בהישגים בינם לבין התלמידים האחרים. עם דגש מיוחד על בחינות הבגרות . זאת באמצעות מתן מענים לימודיים , רגשיים וחברתיים, תוך נקיטה בגישה רב תרבותית שנועדה להעניק תשומת לב לצורכיהם הייחודיים . התכנית יושמה לאורך שנים באמצעות כמה גופים פדגוגיים: מכון ברנקו וייס, אורט ישראל, החברה למתנס"ים ,חברת אדיוסיסטמס, בית ציפורה ועמותת "מקסם".

 

המענה שלנו

טירת כרמל היא עיר במחוז חיפה. הממוקמת בין המורדות המערביים של הר הכרמל לבין הים התיכון. 

נכון לדצמבר 2013 מתגוררים בטירת כרמל 18,747 תושבים. מתוכם 760 מבני הקהילה האתיופית.

הפרויקט הלאומי התחיל את פעילותו בעיר לפני כ-8 שנים והתכנית פועלת בשני מוסדות לימוד שהקריטריון להשתתפותם בתכנית הוא ריכוז גבוה של יוצאי העדה האתיופית.

מטרת הפרויקט היא לעלות את ההישגים הלימודיים  תוך כדי הגברת תחושת המסוגלות.

העצמה אישית וקהילתית,

 חיזוק הביטחון העצמי והחברתי של התלמידים, פעילויות העשרה.

מניעת הנשרה, 

מניעת נסיגה בלימודים או ירידה להקבצות/יח"ל נמוכות יותר.

 שאיפה לקידום תלמידים להקבצות גבוהות יותר.

 פתיחת קבוצות מצוינות.

 עליה במספר התלמידים הזכאים לתעודת בגרות תוך שאיפה לתעודת בגרות איכותית.

 הרחבת היכרות תלמידים ומורים שאינם בני העדה את התרבות האתיופית. 

עידוד ההורים למעורבות גדולה יותר בבית הספר.

הפעלת מועדוני נוער הינו פן נוסף של העשייה שלנו. מרכז הנוער מספק מקום נוח לשעות הפנאי אשר מעניק מענה ייחודי איכותי ומשמעותי לבני הנוער ותורם רבות לגיבוש הקהילה. מרכז הנוער מהווה מסגרת בה מקבלים בני הנוער טיפול בצרכים שוטפים ומידיים למניעת שוטטות וונדליזם ולקבלת העשרה וחשיפה לפעילויות מגוונות.

רשימת תיכונים בה אנו פועלים:. אריאל חט"ע, אריאל חט"ב.

 אוכלוסיית היעד: כיתות ז'-י"ב.